Нападателят на Нюкасъл Калъм Уилсън е изправен пред надпревара с времето да бъде здрав до края на сезона, като мениджърът на „свраките“ Еди Хау разкри, че играчът се възстановява бавно от травма на прасеца.

29-годишният нападател, който има шест гола по време на настоящата кампания, се очакваше да бъде в лазарета за около осем седмици, след като пострада при равенството 1:1 с Манчестър Юнайтед на 27 декември. Въпреки това, Хау призна, че нападателят може да отсъства далеч по-дълго време, докато Нюкасъл продължава да се бори за своето оцеляване.

„Той прогресира бавно от първоначалната контузия. Доскоро беше с патерици – мисля, че вече е без тях и ходи нормално, която е голяма стъпка в правилната посока. Но както сами виждате от обновената информация за него, която Ви давам, възстановяването му доста бавно, така че всички ние пожелаваме на Калъм да се върне възможно най-скоро, но когато го направи, той трябва да е здрав и готов да даде най-доброто от себе си, така че му помагаме с това, очевидно, ден за ден. Но не смятам, че ще бъде краткосрочно. Надявам се да успее за последните няколко мача от сезона и наистина да ни помогне в ключовите моменти“, сподели Хау на пресконференцията си преди сблъсъка с Евертън на „Сейнт Джеймсис Парк“ във вторник.

Дългосрочното отсъствие на Уилсън е огромен удар за „джордитата“, които инвестираха 25 млн. паунда миналия месец в нападателя на Бърнли Крис Ууд, но се провалиха да се подсилят допълнително в атакуващ план с привличането на Джеси Лингард от Манчестър Юнайтед и Уго Екитике от Реймс. Кийран Трипиър, Ууд, Бруно Гимараеш, Дан Бърн и Мат Таргет пристигнаха през януарския трансферен прозорец, като и петимата могат да бъдат включени в състава за мача с Евертън. „Свраките“ са предпоследни в таблицата на Висшата лига, но са само на една точка от спасителния бряг. /БГНЕС